pattern-1
16.12.2023
Geri Dön

Nedim Şener ve Türker Akıncı, Yeni Medya Söyleşileri'ne katıldı

İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Medya Söyleşileri’ne gazeteciler Nedim Şener ve Türker Akıncı konuk oldu. Şener ve Akıncı, “Terör Örgütleri ve Demir Yumruk Türkiye” başlıklı söyleşide terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi değerlendirdi.

Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Muhammed Ali Öztürk’ün moderatörlüğündeki Yeni Medya Söyleşileri’ne katılan Nedim Şener ve Türker Akıncı, Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Söyleşide, “Terör Örgütleri ve Demir Yumruk Türkiye” konusu ele alındı.

“TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Türkiye’nin sınır ötesi ve yurt içi terör operasyonlarını değerlendiren gazeteci Nedim Şener, “Suriye’de yaptığımız operasyonlarda belli noktaları kontrol altına aldık. Kalan kısımlarda ise terör örgütlerinin yapılanması devam ediyor. Özellikle İHA ve SİHA’larımız terör örgütlerine göz açtırmıyor ama tehlike bitmiş değil. Terörle mücadele her noktada büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Bizim köklü bir tarihimiz var. Tarihimizin her döneminde ülkemizin toprak bütünlüğünü bozmamak için mücadele verdik. Bu mücadelemiz bugün de aynı kararlılıkla devam ediyor” diye konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELEDE CİDDİ YOL ALDIK”

Türkiye’nin terör örgütlerine göz açtırmadığını söyleyen gazeteci Türker Akıncı, “Sözde terör devleti kurulması için planlar yapıldı ama Türkiye bu planları tamamen bozdu. Terörle mücadelede, savunma sanayisinde ciddi yol kat ettik. Kendi uçağımızı, kendi mühimmatımızı kendimiz üretir konuma geldik. Türkiye, bu güç ile devam ettikçe daha çok plan bozacaktır. Uzun yıllar sahada muhabirlik yaptım. Özellikle hendek operasyonlarının bazı noktalarında çatışmalar bitmedi. En çok şehidimizi Nusaybin’de verdik. Bir süre sonra anladık ki FETÖ ile PKK iç içe, kol kola oldukları için bu operasyonlar sonuca erdirilemedi. Bununla ilgili yapılan temizlik çalışmalarının ardından operasyonlar tamamlandı ve terör örgütleri temizlendi” ifadelerini kullandı.